AŞADAR NE-AŢI TRĂDAT EMIGRANŢILOR!

De  Stefan N. MAIER

AŞADAR NE-AŢI TRĂDAT EMIGRANŢILOR!

Aţi plecat din România în căutarea libertăţii a unui trai decent şi a fericirii NUMAI PENTRU VOI.
 Ne-aţi lăsat fără inteligenţa şi fără priceperea voastră
fără forţa care s-ar fi putut aduna AICI şi nu ACOLO pentru construirea unei lumi mai bune.


V-aţi construit case,v-aţi găsit slujbe,v-aţi aciuiat la sânul generos al unor societăţi care v-au dat o pâine şi v-au ridicat.
Iar noi am rămas singuri cu comunismul românesc,singuri cu anticomunismul românesc,singuri cu politicianismul de ev mediu al tuturor acestor partide,partiduleţe şi politicieni care nu urmăresc decât interese strict legate de maţul lor personal.
 Am rămas singuri cu proştii ăştia de colegi de muncă fără altă preocupare decât de a se mânca la nesfârşit între ei,într-o societate care ar fi trebuit să renască
nu să moară progresiv după Decembrie 1989,adică exact acum 20 de ani.


Am rămas în blocurile noastre insalubre,dintre care peste o jumătate ar trebui darâmate şi reconstruite din cauza afecţiunilor cauzate de cutremure,gândaci,ploşniţe,igrasie,manele,îmbătrânire naturală…
Am rămas marginali într-o lume marginală.
Ne-aţi trădat,emigranţilor
dar asta n-ar fi nimic încă, dacă nu v-aţi fi trădat şi pe voi înşivă!
V-aţi lăsat în urmă părinţi,
copii, fraţi, cei mai buni prieteni,profesori,oameni pe care i-aţi iubit,locuri dragi,gusturi şi mirosuri,imagini şi sunete.
 Aţi lăsat în urmă morminte care au început să intre în paragină sau au fost vandalizate.
 V-aţi  lăsat zecile,sutele,miile de cărţi care v-au format dar nu au mai avut loc în geamantanele voastre mici de fugari. V-aţi găsit scuze şi consolări pentru toate acestea.
Ne-aţi trădat şi continuaţi zilnic să ne trădaţi dându-ne sfaturi sau îndemnându-ne de la distanţa şi confortul mediului în care trăiţi
criticându-ne des şi chiar bucurându-vă parcă de necazurile noastre,care nu vin decât să justifice o dată în plus faptul că,din punctul vostru egoist de vedere,aţi luat cea mai bună decizie când aţi decis să plecaţi. Iar recent ne-aţi decis si preşedintele prin votul vostru,punănd cireaşa pe tort..
Sau,poate,chiar mai bine zis,bomboana pe coliva..

BA V-AM SALVAT, NEFERICIŢILOR!


Ne-am construit case fără să fie nevoie să furăm,muncind onest,ne-am găsit slujbe fără să fie nevoie să ne prostituăm,ne-am integrat în societăţi care i-au apreciat pe cei mai buni dintre noi şi ne-au făcut loc în primele linii,urmându-ne,nu dându-ne în cap,aşa cum eram obişnuiţi ori de căte ori încercam să facem ceva bun in România.
Aţi rămas cu politicienii pe care-i meritaţi,pentru că ei s-au ridicat dintre voi şi cu sprijinul vostru,nu sunt extratereştri.
Colegii voştri de muncă sunteţi voi înşivă. Blocurile în care locuiţi,paraziţii,marginalitatea,vă aparţin.
 Le aveţi cum le întreţineţi.
N-am lăsat nimic în urmă care am fi putut lua cu noi,iar pe cei dragi şi apropiaţi i-am ajutat cum nimeni n-ar fi îndrăznit să viseze măcar că i-am fi putut ajuta,rămânând în România. Banii trimişi de noi şi
cheltuiţi de ei pe produse şi servicii au ţinut în viaţă o economie care ar fi fost altfel în cădere liberă,echilibrând ani de zile balanţa de plăţi a ţării. Medicamentele plătite de noi au salvat nenumărate vieţi omeneşti,cheltuielile noastre ca turişti în ţara din care a trebuit să plecăm pentru a ne trăi viaţa au reprezentat şi vor reprezenta mulţi ani de acum încolo o pâine pentru voi. Căci dacă nu venim noi să revedem imagini,să reascultăm sunete,să ne bucurăm de gusturile şi mirosurile copilăriei,adolescenţei ori tinereţii noastre,câţi turişti credeţi că ar prefera Romănia unor destinaţii unde ospitalitatea nu e doar o poveste pentru pionieri şi utecişti,preţurile sunt suportabile şi veceurile utilizabile?
Am plecat cu geamantane mici nu pentru că n-am fi vrut să luăm cărţile dragi cu noi,ci pentru că am plecat în necunoscut! Dar ce bine vă pare cănd ne vedeţi revenind cu geamantane mari,pline de cadouri şi
atenţii,prin care încercăm,umili,să ne cerem iertare pentru bunăstarea noastră îndepărtată şi pentru anii în care nu ne-am văzut…

Continuăm să vă împărtăşim din experienţa noastră pentru ca şi voi să încercaţi să faceţi ceva acolo unde sunteţi,pentru a fi mai liberi şi pentru a vă realiza,descotorosindu-vă de minciună,comunicănd direct,cu răspundere şi onoare,renunţănd la individualismul anarhic atât de copios exploatat de găştile care vă conduc şi reuşesc să vă fure,cum spunea cineva,şi banii pe care nu-i aveţi.


Ascultaţi şi citiţi limba română vorbită de noi,urmăriţi cum ţinem în viaţă tradiţiile româneşti autentice
, în mod neostentativ şi în armonie cu cele ale popoarelor care ne-au primit cu braţele deschise şi veţi înţelege că în timp ce cultura voastră devine din ce în ce mai imitativă şi mai subţire,noi suntem de fapt cei care o mai ţinem în viaţă aşa cum am moştenit-o şi aşa cum am crezut în calităţile ei universale.
Cât despre preşedintele care v-a ieşit,oricare s-ar fi ales ,viaţa voastră ar fi fost aceeaşisă nu vă faceţi iluzii.
Preocupaţi-vă de fericire NUMAI PENTRU VOI,lăsând apa vieţii voastre să învârtă roata morii voastre şi vă va fi mai bine şi fiecăruia dar şi tuturor.
Învăţaţi asta de la noi şi salvaţi-vă,cum şi noi am învăţat pe unde am ajuns şi suntem mult mai bine decât dacă am fi rămas fiecare în mahalaua lui.

Publicitate
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: