KPRA KOO 3 YEZI

Ieri navigam pe Internet şi am prins acolo un link de hi5. Aşa, ca pentru voi, urăsc hi5-ul. Dar am intrat. Pe pagina unui tânăr de aproximativ 18 ani, de profesie dansator modern. Şi de succes. Spun asta având în vedere zecile de mesaje de la tinere ce-l doreau. Sub o formă sau alta.
Problema mea a fost că nu am prea înţeles ce încercau să-i comunice fetele. Gen: abea ast să vi aici să stăm la brf k na, ţi minte chef k maj’ meu.
Sau: te poooooop lov u abea aştept să ne vdm: x: x:x
Sau: plshe… hi5 tău ast comm d la u plz.

Priveam tatonările respective cu ochii unui ratardat. Lumea se duce p**ii de suflet, mă gândeam. Dispar cuvintele. Dispare comunicarea. Dispar imaginile pe care le pot picta cuvintele, frazele. Dispar înţelesurile. Astfel de limbaj, presupune sfârşitul literaturii, al poeziei. Ce fel de poezie ai putea scrie cu „uof uof atât de nfs sometimes buah?!” Ştiu, sunt un bătrân decrepit băşinos ce stă uşă în uşă cu o prostată defectă, dar dragii mei tineri utilizatori de ksh##33usk, o luaţi razna! Ştiu că trăiţi în viteză, ştiu că aveţi alte priorităţi, ştiu că ţoalele de firmă au luat locul cărţilor bune şi versurile retardate ale unor melodii searbede au luat locul poeziei, dar voi frânaţi evoluţia şi începeţi să involuaţi!

În curând, veţi comunica din nou prin bătăi de tobă şi sunete nearticulate. Şi, mai grav, omorâţi poveştile. Sau veţi ajunge să povestiţi la fel de cursiv ca Tarzan cu Jane, în momentul întâlnirii lor. Sper că ştiţi cine-i Tarzan.
Pentru voi, am decis să readaptez minunata poveste a minunatului Creangă (a murit săracu’ fără să vadă Bamboo-ul). Poate aşa o veţi citi. Şi veţi realiza spre ce vă îndreptaţi, cum vorbiţi, ce doriţi şi în ce credeţi.
Povestea e adresată doar cocalarilor şi piţipoancelor. NU MĂ ADRESEZ TUTUROR TINERILOR. Există mulţi tineri de aur, care cred în ceea ce cred şi eu şi cei dinaintea mea. În valoare. Cei ce-mi citesc blogul intră în această categorie şi le mulţumesc că sunt aici. Datorită lor, mă simt şi eu mai tânăr. Un pic. Şi acum povestea.

KPRA KOO 3 YEZI
Era o data o kpra superhaladita ce avea ksa in Pipera. Si 3 yezi. Mari bulangii. 1 mai fraer ca altu. Doolcik de kpra le zice intr o buna zi yezilor:
-Dragii mey, eu merg la mall sa iau ceva tzoale, ca sa lansat colectia de toamna-iarna. Incuiati usha si activati sistemul de alarma, sa nu vina loopul la voi. kand ma intorc, va kant la usha:
„3 yezi bulangii,
fug akum la D&G,
Si va aduce mama voo,
okelari cu rama noua
Ktarama de metal,
cat zabala de la cal,
Si 3 blooze cu sclipici,
si adidasi cu „arici”
Un mobil de la Vertù ,
k sa tzi moara dooshmanu”…
Ati bagat la mansarda, mici fraeri coklitzi ce sintetzi?
– Da, mamook. tu doote la mall, avem noi grija! Hai, p@@@@, te poooop, kisses :x:x:X
Si kpra pleaca. Loopool era insa dupe zid. Smekerul, kre era numa figuri plin cluburi, moorea de superfoame. Si le puse gand nashpa celor 3 yezi. Si-a dres vocea si a inceput sa kante la usha:
– 3 yezi bulangii, ma imbrak la D&G….
Yedool mare, bocna de fraer, a sarit sa deskida usha. Lui ii ajunsese ca cineva zicea „D&G” la usha. Restul nu mai konta. Ceilalti doi i-au zis insa:
– Koaie, U nu auzi k vocea de la usha e groasa??? Nup deskide, frate!!!!!! Mama are voce doolcik.
Nervos, loopul a mers la tunning sa-si dea mai incet bashii la voce. Si s-a intors. Si a inceput din nou sa kante.
Fraerul mare iar a sarit ff hotarat sa deschida usha. Probabil de pliktys3alaaaaaa. Ceilati 2, si-au dat seama orikat de fraeri ar fi fost, k ala mare traieste in loomea lui. Shi s-au askuns. Unul in semineu, celalat sub patul kprei, batut in kristale Swarovsky.
Ala mare a deskis usha, loopool nu a stat pe ganduri si l-a mankt. Apoi s-a pus pe pat. Sa-si faca digestia. Dar de la un flok de blana ce i-a intrat in nas, l-a luat stranutul. Yedool mijlociu, askuns sub pat, i-a zis:
– Hey, buah, snoof snoof, ai grije d tne!
Loopool l-a extras binishor de sub knapea shi l-a mankt shi p el. Apoi le-a looat kptatzanile shi le-a pus in geam. Sa o fraereasca pe kpra. Shi a plekt.
Vine kpra de la mall. Incepe sa knte, ala mic ii deskide. Se uita kpra in living si zice:
– Mah, ce kkt e jegu asta P jos!
Yedu ii toarna ce s-a intamplat. Kpra se enerveaza maxim, ii cad dekt kateva lakrimi shi spune:
– Ii iau glanda la bulangiu!
Il soona pe mobil shi asta nu raspunde. Atunci ii baga un SMS: „Loopoole, U shti k t ioob3sk ff mooooolt, hai sa bem ceva, vreau sa traiesk klipa cu tn! Mercic! P.S. :x:x:X Kpra Skoompik.”
Loopool citeshte shi zice:
– Sup3rCooool!
Jegosool vroia de moolt sa o fak pe kpra, ashea ca nu a mai stat pe gandoori.
Shi a fugit la vila ei din Pipera.
Kpra i-a deskis usha, l-a invitat sa stea pe knapeaua cu Swarovsky shi a dat drumul l-a super skoola audio din living. Loopool a inceput sa askoolte, apoi sa urle, sa-i dea sangele p nas shi a murit in kinuri. De ce?
Capra, dragii mei, îi pusese un cd cu versiunea originală a poveştii lui Ion Creangă. Care suna cam aşa:
„…Ticălosul şi mangositul! Ei las’ că l-oiu învaţa ieu minte. Încă se rânjea la mine câtodată şi-mi făcea cu măseaua. Apoi doar eu nu-s de-acelea de care crede el. N-am sărit peste garduri niciodată. Ei taci, cumatre, ca te-oiu dobzăla eu! Cu mine ţi-ai pus boii în plug? Apoi ţine minte, că ai să-i scoţi fără coarne!”
Mult peste puterea de concentrare a hapsânului lup. Creierul lui nu a făcut faţă avalanşei ce se revărsa neîndurator din boxe. Şi a crăpat…
Da, stimabililor. Aşa sunau poveştile odată ca niciodată. Cam cum e fragmentul ce l-a ucis pe lup. Iar pentru viitor, au neşansa de a fi scrise cam ca începutul poveştii mele.
Asta în cazul în care poveştile mai au un viitor.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • Zana Eficientei  On iulie 1, 2010 at 17:54

  Mi-a placut. O fi veche, o fi noua, eu am citit-o acu’ prima oara. Si am rasu’plansu’.

 • Tilbuhoglinda  On iulie 1, 2010 at 22:09

  E veche. Toate-s vechi. Si noua-s toate. Multumesc pentru vizita. Nu e putin lucru sa te calce Zâna Eficientei. 🙂 Va mai astept si o sa va mai vizitez. Eu postez din astea vechi la fiecare doua-trei zile. D-voastra Zânå?

 • Zana Eficientei  On iulie 5, 2010 at 08:41

  vai de mine, v-am calcat? pardon! 🙂 eu nu prea stiu de-astea, poate fi-miu 🙂

  • Tilbuhoglinda  On iulie 5, 2010 at 17:39

   Ei, doamna zâna si dv acuma. Asa-i limba romana plina de semnificatii. Te poate calca masina, te pot calca hotii/politia, te poate calca fierul (daca esti camasa), te poate calca cocosul (daca esti gaina), te pot calca unii (pe nervi sau pe bataturi) sau, si aici ajungem la apropont, te pot calca prietenii intr-o vizita inopina(n)ta. Faceti si d-voastra calcaturile care vi se potrivesc, iar pe fiutzul lasati-l ca-si alege el ce si cum sa calce frâna. Sa auzim de bine zâna, fiecare cu bagheta sa magica… Eu va mai astept si o sa va mai calc (prin ograda) pentru ca sunt pofticios si numai cand vad pozele ale cu prajituri ma apuca asa o dulce ameteala. Cu drag, TILBUHOGLINDA, var din frati cu vrajitorul MERLIN, din OZ.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: