O crimă misterioasa – o poveste foarte interesantă

Aceasta este o poveste de necrezut, cu lovituri de teatru si rasturnari de situatie dramatice! Da! Este o poveste adevarata. La cina prilejuita in 1994 de ceremonia decernarii premiilor anuale, acordate pentru Forensic Science, preşedintele ASAS Dr. Harper Don Mills a uimit publicul său cu complicaţiile juridice ale unei mortii extrem de bizare.

Asadar, povestea: La data de 23 martie 1994 … Un expert criminalist a examinat corpul lui Ronald Opus, şi a concluzionat că a murit ca urmare a unei rani la cap produsa prin impuscare. Dl. Opus a sărit de acoperisul unei clădiri cu zece etaje intenţionind să se sinucidă. A lasat o nota scrisa prin care-si explica gestul la care era impins de o mare deznădejde. După ce a ajuns, in cadere, la etajul 9, viaţa lui a fost curmata brusc de un glont de pusca tras prin fereastră, si care l-a ucis instantaneu. Nici agresorul care l-a impuscat, nici persoana decedată nu erau conştienti de faptul că o plasă de siguranţă fusese instalata chiar sub nivelul etajul 8, pentru a-i proteja pe lucratorii care efectuau lucrări la fatada cladirii si ca prin urmare Ronald Opus nu ar fi fost în măsură să-si finalizeze sinuciderea in modul în care o planificse.

De obicei, a continuat Dr. Mills, cazul in cand cineva care îşi propune să se sinucidă şi în cele din urmă reuşeşte, chiar dacă mecanismul nu functioneaza asa dupa cum el intenţionase, este considerat încă drept sinucidere. Faptul ca dl. Opus a fost împuşcat fiind ucis, si ca tentativa sa de sinucidere ar fi esuat din cauza plasei de siguranţă, l-a condus pe medicul legist la concluzia ca investigheaza o „crima”.

Apartamentul de la etajul 9, din care a fost tras focul de arma, era ocupat de un om în vârstă şi soţia lui. Ei aveau o cearta violenta şi el o ameninta pe sotia sa cu o puşcă! Omul era atat de nervos incat atunci când a apăsat pe trăgaci nu si-a nimerit sotia, iar glontul a trecut prin fereastră, lovindu-l pe dl. Opus.

Când cineva intenţionează să-l omoare pe subiectul „A”, dar il ucide „B” în încercarea sa, acela este vinovat de uciderea lui „B”.

Când a fost confruntat cu acuzatia de crima, batranul şi soţia lui au susinut amandoi ca n-au stiut ca pusca era incarcata si ca erau amandoi ferm convinsi ca pusca nu este incarcata.

Bătrânul a spus că era un obicei vechi, repetat de multe ori, sa-si ameninţe soţia cu pusca descărcata, si ca el n-a avut nicio clipa intenţie s-o omoare. Prin urmare, uciderea a domnului Opus părea să fie un accident, presupunand ca arma a fost accidental încărcata.

Ancheta continuă fiind inregistrata declaratia unui martor care l-a văzut fiul cuplului încarcand pusca, cu aproximativ şase săptămâni înainte de fatalul accident. De asemenea, reieşit că bătrâna ii retrasese sprijinul financiar fiului ei şi ca fiul, cunoscând tendinţa tatălui său de a-si ameninţă sotia cu pusca, a încărcat arma cu speranţa că tatăl său va trage in mama lui.

Prin urmare cel care a încărcat arma a fost conştient de acest lucru, el facandu-se vinovat de crimă, chiar dacă nu el a apasat efectiv pe trăgaci. Cazul devine acum unul de crimă comisa de catre fiului cuplului, care se face astfel responsabil pentru moartea lui Ronald Opus.

Acum vine insa lovitura de teatru:

Ancheta a relevat ulterior faptul că fiul cuplului din apartamentul de la etajul 9 fost, de fapt, Ronald Opus. El a devenit din ce în ce descurajat peste eşecul planului prin care încerca sa-si ucida mama. Acest lucru l-a determinat sa sara de pe clădire pe data de 23 martie, fiind astfel ucis de o glontul trecut prin fereastră.

Fiul, Ronald Opus, de fapt de fapt asasinat de el insusi. Deci, examinatorul medical a închis cazul cu concluzia: sinucidere.

O poveste adevărată de la Associated Press

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

  • Andrei  On martie 12, 2012 at 20:41

    Foarte frumoasa povestea, am cautat-o mult :)) O avusesem in manualul de engleza din clasa a 12-a! In realitate povestea este fictionala, si circula pe internet din August 1994.

Trackbacks

  • By Cât trăieşte un blog? « (b)Arca lui goE on noiembrie 3, 2011 at 19:12

    […] franckmelen, Florea Cristian, neinfectat-de-comunism, Pioneza dintre fese – Concurs fain, Tilbuhoglinda, Ancelin Roseti, Simona Tache, Gogea – luminatia, Angela, Adrian Arvunescu – In […]

Lasă un comentariu